Gamink.lt

Naminis kiaulienos kepsnys

  • Ingredientai

    1 kg kiaulienos sprandinės
    1 1/2 šaukštelio druskos
    1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
    1 šaukštelis maltų aitriųjų paprikų
    1 šaukštelis čiobrelių
    1/4 l baltojo vyno
    1 kg šparaginių pupelių
    500 g pomidorų
    2 svogūną
    2 česnako skiltelės
    2 šaukštai alyvų aliejaus
    1/4 l grietinės
    125 g “Džiugo” sūrio

    Gaminimas

    Mėsą įtrinti prieskoniais, dėti į keptuvą (riebalų sluoksneliu žemyn) ir apkepti. Paskui pakepinti keptuve likusiuose riebaluose, kol gražiai parus. Užpilti vynu (kad apsemtų) ir troškinti uždengtame keptuve. Retkarčiais palaistyti vandeniu.

    Nuvalytas šparagines pupeles supjaustyti į 3 dalis ir 10-15 minučių virti pasūdytame vandenyje. Nuplikytus pomidorus nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti vaiskočius ir išskobti sėklas.

    Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti mažais kubeliais ir šiek tiek patroškinti su aliejumi.

    Mėsą apdėti daržovėmis ir svogūnais. Sukrėsti su grietine sumaišytą sūrį ir dar apie 15 minučių patroškinti.

Palikti komentarą