Gamink.lt

Turkiška aviena

  • Ingredientai

    600 g avienos
    100 g nerūkytų lašinių
    2 svogūnai
    2 morkos
    5 rauginti agurkai
    2 salierai
    1 šaukštas sviesto
    1 šaukštas miltų
    1 šaukštelis kmynų
    žiupsnelis pipirų
    5 lauro lapai
    1 šaukštas acto

    Gaminimas

    Prikaistuvo dugną ir šonus iškloti supjaustytais lašiniais. Sudėti avieną. Svogūnus, morkas, salierus nepjaustytus sudėti į prikaistuvą. Pabarstyti kmynais, pipirais, druska, įdėti lauro lapus. Įpilti šaukštą acto ir vandens tiek, kad apsemtų mesą. Uždengti, troškinti kol suminkštės. Bebaigaint troškinti ištirpinti sviestą su miltais ir supilti į troškinį.

    Nuėmus nuo ugnies mėsą sudėti į lėkštę, daržoves supjaustyti ir sudėti šalia mėsos. Šalia troškintų daržovių sudėti raugintus agurkus. Mėsą ir daržoves užpilti sultiniu, kuriame viskas troškinosi. Skanaus !

Palikti komentarą