Gamink.lt

Vyšnių uogienė

  • Ingredientai
    1k vyšnių, 1 stiklinė vandens, 1kg cukraus, apelsinų žievelių

    Gaminimas
    Paruoškite uogas – nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį užpilkite ant uogų ir vėl palikite nakčiai. Trečią dieną užpilkite uogas karštu, pavirintu sirupu ir pamažu virkite apie 10 min. Uogienę supilstykite į 1L talpos karštus, gerai išplautus ir iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite steriliais dangteliais.

Lankytojų komentarai

  1. Atef 2012 March 29, 03:20

    kas nepralenkiamu šio reudns topu yra obuolių pyragas su šaltalankiais, bet kad neužsnūstų anas ant laurų, laiks nuo laiko paieškau jam konkurentų. Šis receptas

Palikti komentarą

Kiti receptai