Gamink.lt

Kepta višta arba gaidys

  • Ingredientai

    1 višta
    50 g rūkytų lašinių
    1 šaukštas taukų
    1 šaukštas sviesto
    petražolių, druskos
    citrinos sulčių

    Gaminimas
    Vištą nuvalykite, įtrinkite druska. Krūtinę ir šlauneles prismaigstykite supjaustytų lašinukų. Vištą suriškite siūlais taip, kad sparnai priglustų, o kojas prispauskite sukryžiuotas ar sukiškite jas į papilvėje padarytą skylę. Keptuvėje ištirpinkite riebalus ir apkepinkite paruoštą vištą. Tada į paukščio vidų dėkite sviestą sumaišytą su citrinos sultimis ir smulkintomis petražolėmis. Dėkite paukštį į keptuvą, supilkite riebalus , likusius po kepimo ir nuolat laistant kepkite paukštį, kol suminkštės. Iškeptą vištą atvėsinkite, nuriškite siūlus ir supjaustė vidutiniais gabaliukais dėkite į pailgą lėkštę.

Palikti komentarą