Gamink.lt

Višta vyne

  • Ingredientai
    1.1 – 2 nedideli viščiukai
    2.2 šaukštai vištos taukų arba sviesto
    3.60 – 100 g smulkiais kubeliais supjaustytų lašinukų
    4.8 nedidelės galvutės svogūnų
    5.125 g pievagrybių
    taurelė konjako
    6.1 stiklinė raudonojo vyno
    7.3 – 4 рakeliai čiobrelių
    lauro lapelis
    skiltelė česnako
    šaukštas miltų
    druskos
    pipirų

    Gaminimas
    Paruošti paukščiai perpjaunami į 4 dalis ir apkepinami taukuose. Paskui jie iš keptuvės išimami, o į jų vietą suberiami kubeliais supjaustyti lašinukai, įdedamos 2 nedidelės svogūno galvutės, supilami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir sugrūsti česnakai. Viskas truputį patroškinama. Paskui vėl į keptuvę sudedami viščiukų gabalai, įpilama taurelė konjako, įberiama miltų, įmetamas lauro lapelis, sukrečiami čiobreliai, sudedami likę svogūnai. Viskas gerai išmaišoma. Tada supilamas raudonasis vynas, įberiama druskos ir pipirų. Ištroškinta mėsa iš keptuvės išimama, o padažas pavirinamas, kol jo belieka tik pusė. Karšta vištiena šiuo padažu apipilama ir patiekiama. Skanaus!

Palikti komentarą