Gamink.lt

Makaronai su malta mėsa ir daržovėmis

  • Ingredientai
    1 didelis svogūnas
    2 morkos
    4 šaukštai aliejaus
    400 g maltos mėsos (faršo)
    2 česnakų skiltelės
    530 g konservuotų pomidorų be odelių
    150 g šaldytų žaliųjų žirnelių
    druskos
    juodųjų pipirų
    žiupsnelis džiovintų čiobrelių
    250g plačių lakštinių
    100g fermentinio sūrio

    Gaminimas
    Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti, nuluptą morką supjaustyti šiaudeliais. Daržoves pakepinti su aliejumi. Sudėti maltą mėsą ir kepinti, kol parus. Kepamą mėsą sklaidyti šakute, kad būtų biri. Sukrėsti sutarkuotą česnaką, sudėti pomidorus. Troškinti pridengtoje keptuve ir nuolat maišyti. Po 30 min. suberti žaliuosius žirnelius, pagardinti pagal skonį. Uždengti ir dar 10 min. troškinti. Į du litrus pasūdyto verdančio vandens įpilti truputį aliejaus, suberti makaronus . Išmaišyti ir 12 min. virti ant silpnos ugnies. Išvirusius makaronus sietelyje perlieti karštu vandeniu, kad nesuliptų. Patiekti su tarkuotu sūriu ir paruoštu padažu.

Palikti komentarą