Gamink.lt

Troškinta vištiena “Čachochbili” (Čakobili)

  • Ingredientai

    1 višta (viščiukas)
    2 svogūnų galvos
    2 valgomi šaukštai pomidorų tyrės
    Mėsos sultinio
    2 arba 3 valgomi šaukštai lydyto sviesto
    Druskos ir pipirų pagal skonį
    Aitriųjų paprikų (galima dribsnių)
    Džiovintų bazilikų
    Pomidorų (nuvalytų ir supjaustytų skiltelėmis)
    Kapotų žalumynų (petražolių, kalendrų)

    Gaminimas

    Paruoškite vištą: nuplaukite ir padalinkite ją į vidutinio dydžio gabaliukus, pakepkite ant lydyto sviesto kartu su svogūnais. Sudėkite į troškintuvą, užpilkite sultiniu ir troškinkite ant mažos ugnies 15 – 20 min. Sudėkite pomidorų tyrę ir patroškinkite dar 15 – 20 min., įberkite druskos, aitriųjų paprikų dribsnių, pipirus, sudėkite supjaustytus pomidorus, įberkite džiovintus bazilikus ir troškinkite ant labai lėtos ugnies 15 – 20 min.
    Pabaigoje suberkite pjaustytus žalumynus. Dar vienas populiarus variantas – vištieną apvolioti miltuose ir po to troškinti.

Palikti komentarą