Gamink.lt

Jautienos sriuba “Charčo”

  • Ingredientai

    500 g jautienos krūtinkaulio
    2 svogūnų galvos
    2-3 česnako skiltelės
    2 valgomi šaukštai pomidorų tyrės arba 100 g pomidorų) paprastai kaukaziečiai nededa pomidorų į charčo, jei yra slyvos.
    ½ puodelio ryžių
    ½ puodelio rūgščių slyvų ( 5 – 7 mažos geltonos slyvaitės)
    Druskos, pipirų, lauro lapų, aitriosios paprikos (dribsniai)
    Smulkintų kalendrų, petražolių arba krapų
    Chmeli-suneli prieskonių
    Kelios šafranų purkelės

    Gaminimas

    Nuplaukite ir supjaustykite mėsą taip, kad porcijai tektų 3-4 gabaliukai. Užpilkite šaltu vandeniu, dėkite virti ir nugriebkite. Virkite ant mažos ugnies apie 1,5-2 val. Galiausiai sudėkite susmulkintus svogūnus ir ryžius. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų, aitriąją papriką, lauro lapų.  Išimkite slyvaičių kauliukus ir sudėkite slyvas į sriubą.

    Virkite ant lėtos ugnies dar 25 min. Suberkite chmeli-suneli, šafraną, sutrintus česnakus ir virkite dar 5-10 min.
    Patiekite lėkštėje su žiupsneliu smulkintos kalendros, petražolės arba krapų (pagal skonį).

Gairės: ,

Palikti komentarą