Gamink.lt

Virtų bulvių cepelinai

  • Ingredientai

    900 g bulvių
    110 g krakmolo
    1 kiaušinis

    Varškės įdaras
    160 g varškės
    1 kiaušinis

    Mėsos įdaras
    400 g jautienos (malta mėsa)
    60 g svogūnų
    30 g sultinio

    Gaminimas

    Virtos bulvės nulupamos, sutrinamos, įmušami kiaušiniai, įdedama krakmolo, druskos ir viskas sumaišoma. Iš bulvių masės daromi paplotėliai, ant jų vidurio dedamas varškės arba mėsos įdaras ir formuojami cepelinai.
    Paruošti cepelinai dedami į pasūdytą vandenį ir verdami 5 minutes.

    Varškės įdaras: varškė pertrinama. Pridedama kiaušinių, druskos ir išmaišoma.

    Mėsos įdaras: ištroškinta mėsa sumalama, dedama pakepintų svogūnų, druskos, pipirų, sultinio, kuriame troškinosi mėsa, ir sumaišoma.

Palikti komentarą