Gamink.lt

Braškių-karamelės pyragas

  • Ingredientai

    6 šaukštai margarino arba svieto (tirpinto)
    1,5 puodelio susmulkintų šokoladinių sausainių (30 sausainių)
    0,4 l šokoladinių arba kavos skonio ledų*
    0,5 puodelio pakepintų susmulkintų migdolų
    0,4 l braškinių ledų
    0,3 puodelio karamelės užpilo ledams
    plaktos grietinėlės (nebūtina)
    braškių (nebūtina)

    1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite susmulkintus sausainius ir tirpintą margariną arba sviestą. Perdėkite šokoladinių trupinių mišinį į 22 cm lėkštę pyragui. Paskirstykite mišinį vienodu sluoksniu. Paspauskite kraštus ir vidurį, kad susiformuotų vienodas, kietas pagrindas. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai arba iki sukietės.
    2. Vidutiniame dubenyje suminkštinkite šokoladinius ar kavos skonio ledus (mediniu šaukštu maišykite ir spauskite prie dubens sienelių). Paskirstykite suminkštintus ledus vienodu sluoksniu ant sausainių pagrindo; pabarstykite pakepintais migdolais. Padėkite į šaldytuvą, kol sukietės (apie 1 valandą).
    3. Švariame dubenyje tokiu pat būdu suminkštinkite braškinius ledus. Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir paskirstykite vienodu sluoksniu braškinius ledus ant migdolų sluoksnio. Grąžinkite šaldytuvą į šaldytuvą.
    4. Nedideliame puode pakaitinkite maišydami karamelinį užpilą. Truputį atvėsinkite užpilą. Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir pašlakstykite jo viršų karameliniu užpilu suformuodami norimą piešinį. Tučtuojau grąžinkite į šaldytuvą. Šaldykite 4 valandas arba kol sukietės.
    5. Prieš patiekdami palikite pyragą kambario temperatūroje 10 minučių. Jei norite, galite papuošti plakta grietinėle ir braškėmis.
    Lengviau supjaustysite, jei pyrago lėkštę padėsite ant šilto, drėgno rankšluosčio. Supjaustykite ir i karto patiekite.

    *Pastaba: Šiam pyragui galite naudoti įvairiausių skonių ledus ir užpilus.

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą