Gamink.lt

Braškiniai ledai

  • Ingredientai

    500 g braškių
    100 g cukraus
    2 šaukštai vanilinio cukraus
    1 šaukštas citrinos sulčių
    150 g jogurto
    150 g riebios grietinės
    200 ml grietinėlės

    Ruošimo būdas:

    Braškes nuplauti ir nusausinti, kelias gražias uogas atidėti papuošimui, o likusias sutrinti į tyrę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Jogurta sumaišyti su grietine ir įmaišyti į braškių tyrę. Gautą masę sudėti į metalinį įndą, kuriame šaldysite ledus. Ledus pastatyti į šaldiklį ir laikyti ten 30 min. per tą laikotarpį išėmu reikia du kartus pamaišyti. Tuo tarpu, kol ledai šala, išplakti grietinėlę. išėmus braškių masę įmaišyti grietinėlę ir pastatyti šaldyti dar 2 val., kas 30 min. išimti ledų masę ir suplakti. Taip ledai bus minkšti, jei norite kietesnių suplakite tik vieną kartą po pirmo pusvalandžio.Kai sustengs, ledus sudėti į taureles ir papuošti braškėmis.

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą

Kiti receptai