Gamink.lt

Kriaušių pyragas su migdolais

  • Ingredientai

    175 g minkšto kambario temperatūros sviesto
    150 g cukraus
    1 a. š. vanilės ekstrakto
    2 kiaušiniai
    220 g miltų
    1 a. š. kepimo miltelių
    ½ a. š. sodos
    1 a. š. tarkuoto muskato riešuto
    140 ml grietinės
    tarkuota vienos citrinos žievelė
    50 g maltų migdolų
    2 kietos kriaušės
    šiek tiek citrinos sulčių

    Migdoliniam viršui:

    50 g sviesto
    50 g cukraus
    2 v. š. riebios grietinėlės
    75 g migdolų plokštelių

    Gaminimas

    Minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir vanile iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Miltus persijoti su druska, kepimo milteliais, soda ir muskatu. Įmaišyti pusę miltų į sviesto masę. Įmaišyti grietinę, citrinos žievelę ir migdolus. Tuomet įmaišyti likusius miltus.
    Kriaušes nulupti, supjaustyti riekėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepajuoduotų. Pusę tešlos sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens išardomą torto formą. Ant viršaus paskleisti kriaušes ir sukrėsti likusią tešlą bei išlyginti paviršių.
    Kepti pyragą iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
    Tuo metu paruošti migdolinį viršų – puode ištirpinti sviestą, įmaišyti cukrų bei grietinėlę, tada įmaišyti migdolus.
    Pyragą išimti iš orkaitės ir lygiu sluoksniu užpilti migdolų masę. Kepti dar 20 – 25 min., kol viršus bus karamelinės spalvos, o pyragą patikrinus mediniu pagaliuku, tešla prie jo nebelips. Patiekti šiltą ar atvėsintą.

Gairės:

Palikti komentarą